Sharing är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Barn kan vara envis såväl som de förstår exakt hur de kan ställa in sina föräldrar. Om du är i en föräldrarsuttag och upptäcker det svårt att få dina ungdomar att lyssna, här är några idéer som har kontrollerats samt visat sig fungera för att få någon typ av barn att lyssna.

1. Håll tillbaka privilegier tills han gör vad som förväntas.

Om ditt barn vägrar att rengöra sitt utrymme eller hämta sina leksaker, ta bort något som han värderar som videospel, tv, dator eller elektronik tills han plockar upp sina leksaker. För tonåringar kan du ta bort bilar och lastbilshemligheter eller hennes mobiltelefon tills uppgiften är klar.

2. Använd ett belöningssystem. Belåtsystem som klistermärke diagram eller en specialprislåda full av små leksaker kan hjälpa till att motivera positiva vanor för yngre barn. Om du har mycket mer än ett barn, använder du ett pris till hans äldre syskon när hon gör sin säng utan att du frågar kommer att inspirera det yngre syskon att göra exakt samma sak. Du kan också producera ett klistermärke -diagram med varje barns namn. Belöna dem ett klistermärke när de lyssnar och gör lite syssla. Sedan kan sedan göra ett litet pris eller ett speciellt spel eller filmkväll när de har en specifik mängd klistermärken på sitt diagram.

3. Beröm ditt barn för bra beteende. Lite lite beröm kommer att motivera de stora vanorna att fortsätta. Om ditt barn använder för att hjälpa dig med diskarna, visa din uppskattning genom att ange “tack.” När dina unga söner delar sina leksaker och spelar bra tillsammans, låt dem förstå att de gör en otroligt uppgiftsdelning och att komma överens.

Relaterat kul såväl som frisk luft: externa aktiviteter för hela familjen

4. Få hans intresse till att börja med.

Vi ringer vanligtvis ut vägbeskrivningar till våra ungdomar när de njuter av TV eller spelar. När de inte lyssnar som bara utlöser oss föräldrar att bli frustrerade. Se till att du har ditt barns intresse innan du pratar. Säga; Fråga inte. Om du vill att ditt barn ska sätta sin tallrik i diskbänken, ange så. Men uttrycker inte det som en fråga. Att säga, “Sweetie, skulle du snälla sätta din tallrik i diskbänken?” gör det valfritt.

5. Följ igenom.

Om du ber ditt barn att göra något, låt det inte glida. Undersök dina förväntningar. När ditt barn har svårt med en uppgift, tro på det och ställa dig själv dessa frågor. Har jag beskrivit exakt vad som förväntas såväl som att visa exakt hur det görs? Är uppgiften korrekt för mitt barns ålder? Gå ditt barn med uppgiften för att se till att han förstår.

6. Håll tonen positiv.

När ungdomar känner sig respekterade är de mycket mer benägna att vara deras finaste jag. Istället för “Varför kastar du alltid din jacka på golvet när du kommer in i huset?” Försök “Låt oss upptäcka en metod för att hjälpa dig att tänka på att hänga upp din jacka.”

*Bildkredit: FreedigitalPhotos.net

Länk till detta inlägg: 6 Metoder för att få dina ungdomar att lyssna < /a>

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *