Foto av Debbie Clark Photography.

Det är en glädje att välkomna bästsäljande författare och min kompis Kate tillbaka till bloggen …

Mars var kvinnors historikmånad. En månad som syftar till att fira, upptäcka och stärka kvinnor och det var när jag skrev den här artikeln som förberedelse för min nya bok.

Fira. Upptäck. Bemyndiga.

Dessa tre ord hade en nyfiken resonans när jag satt i en solfylld pub i västra London förra månaden, omgiven av en smältkruka av talang.

Sjuksköterskor. Konstnärer. Författare. Klädtillverkare. Bloggare. Skådespelare. Näringsläkare. Hantverkstillverkare. Entreprenörer. Sociala påverkare. Journalister. Designers. Berättare.

Vi hade alla samlats i form av ett nätverksmöte som organiserades av det sociala kraftverket som är ärlig mamma, Vicki Psarias-Broadbent. För mig föreslår nätverkande glänsande kostymer och själfria funktionsrum från M25, visitkort och tvingad jovialitet.

Vicki och Maggy Woodley från Red Ted Art’s#CreativeWomens nätverksevenemang var ingen av dessa saker. Det var lätt och färg. konversation och skratt. Bra varmt kaffe, kylda bubblor och läcker, hälsosam mat. Ännu viktigare var att det var en samling av kreativa, innovativa kvinnor, fast beslutna att sätta sin konst i världen.

Vi hörde samtal och utbytte idéer om hur vi maximerar vår närvaro över alla sociala mediekanaler och bygger solida plattformar. Vi lärde oss också om kraften i konsistens och äkthet. Varje expert talade tvingande om att övervinna motgångar, hitta sin röst och växa i förtroende. Men känslan som gick igenom allt som en gyllene tråd var det av empowerment och ömsesidigt stöd.

“Som kvinnor måste vi verkligen utnyttja idén om systerskap,” sade Maggy Woodley.

När han sa detta gav Maggy direkt en röst till berättelsen. Detta cementerades ytterligare när Vicki var värd för en auktion av Swap Shop-stil som först introducerades för henne av Jessica Huie MBE, där deltagarna skulle säga vad de letade efter när det gäller affärsstöd och vad de kunde erbjuda någon i gengäld.

“Jag kan ge råd om hur du bygger ditt varumärke på sociala medier i gengäld för en fotograferingssession,” uttryckte Joanne Szczyglowski, sjuksköterska och grundare av Ealing Mummy. Erbjudanden och räknare erbjuds snart runt rummet, och när alla spillde ut i det ljusa vårsolskenet hade vi alla en konkret känsla av hur vi kunde använda våra färdigheter för att hjälpa andra.

Naturligtvis är detta inget nytt. För kvinnor som föddes in i första hälften av 1900 -talet var systerskapet inneboende i deras samhällen.

Den era jag skriver om, krigstid Storbritannien i det nära sammansatta samhället i East London, som uttrycks enkelt, skulle inte ha överlevt utan systerskap och kvinnlig solidaritet.

Jag har skrivit fyra romaner som alla sattes i East End och därmed har jag börjat förstå rikedomen och komplexiteten i ett matriarkalt samhälle och överflödet av roller som kvinnor genomförde innan bildandet av välfärdsstaten institutionaliserade dem.

Kvinnor i crossover-förkläden och knäppta stövlar var det bankande hjärtat i East End. Det är de som styrde kullersten, höll barnen matade, födde gatan på gatan när det inte fanns någon barnmorska att ropa och omvänt lade ut de döda, medan de ingick i tvister och agerade som penninglånare och äktenskapsrådgivare. Det fanns alltid en huvudkvinna till hands för att stödja, skydda och rally.

I min nya krigstidsroman – tilldelningsflickorna, som sattes på Bryant & May Match Factory i Bow – vävde jag i en av historiens mest explosiva och varaktiga handlingar av kvinnlig solidaritet.

I sommar markerar 130 -årsjubileet för en till stor del glömd strejk som förändrade arbetet med arbetande kvinnors liv för alltid. I juli 1888 gick 1400 kvinnor ut från Bryant & May matchar fabrik och in i historieböckerna.

De flesta är bekanta med de förhållanden som utlöste utgången. Kvinnor från sotrösta slummen tvingades arbeta för en pittans, fallande byte för den ökända fossiga käken-den grymma sjukdomen orsakad av vit fosfor som fick de drabbade käkarna och tänderna att smulas och putrify.

Mindre är känt om kvinnorna själva.

“Utnyttjandet av giriga fabrikschefer är sant, men matchflickors roll som ödmjuk, waifliknande offer har missförstått,” argumenterar Louise Raw, vars bok, som slår ett ljus, Bryant och May Matchwomen och deras plats i historien, ” Jag läste som forskning.

‘Det är en vanligt tro att kvinnorna leddes i strejk av en medelklass socialist med namnet Annie Besant, men dessa strejkare behövde ingen hjälp utanför och var långt ifrån nedträdda offer. Med hjälp av starka band av arbetarklassens solidaritet och kvinnlig resursförmåga organiserade dessa modiga kvinnor sig själva och inledde strejken, inte Annie Besant. ‘

“Håll alltid huvudet upp. Kom ihåg att du är lika bra som vem som helst, “uppmanade Mary Driscoll, en nyckelfigur i strejken.

Med djärv swagger marscherade denna tuffa stam av kvinnor trassigt från bågen till parlamentets husDeras sammet, fjädrade hattar, tvingade sina chefer till en pinsamt stigning, där de höll sig till strejkers krav.

Cirka 130 år skiljer oss från de slående matchkvinnorna, och vi kommer aldrig att börja förstå den fattigdom och privation som var deras dagliga kamp. Deras strider kommer aldrig att vara våra. Men deras metoder kan vara.

I år markerar årsdagen till så många andra viktiga evenemang i History of East London. Det är 100 år sedan East London Federation of Suffragettes hjälpte till att säkra omröstningen för (vissa) kvinnor och 50 år sedan Ford Sewing -maskinister från Dagenham gick i strejk över ojämlik lön. Det finns också så många andra East End -kvinnor, vars berättelser saknas i historieböckerna och så deras milstolpar blir omärkta.

Lika lön, rösträtt, förbättrade förhållanden på hemmet och arbetsplatsen, allt kom till eftersom kvinnor insåg att genom att sammanföra tillsammans har de en starkare röst. Varför följer vi inte efter? Som landet firade #womenshistorymonth, vars röst valde du att förstärka?

Kate Thompson är författare till The Allotment Girls, som ligger i Bryant & May Match Factory under andra världskriget, som släpptes i pocketbok den 22 mars publicerad av Pan Macmillan. Tillgänglig att beställa nu på e-bok.

Webbplats: www.katethompsonmedia.co.uk
Twitter: @Katethompson380
Facebook:

Köp min bästsäljande bok i pocketbok eller ljud

Min debutbok är min guide för att överleva och trivas på jobbet och hemma och erbjuder insikt i hur man skapar ett digitalt företag eller återvänder till arbete med förtroende.

Mumboss: The Honest Mum’s Guide to Surviving and Thriving at Work and At Home (UK 2nd Edition)

Finns på Amazon eller Audible

The Working Mom: Din guide för att överleva och blomstra på jobbet och hemma (USA/Kanada -utgåvan)

Tillgänglig 8 september 2020. Beställ nu på Amazon

Gilla vad du har läst? Varför inte följa Vicki på Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest och Instagram

Missa aldrig ett inlägg!

Prenumerera på ärlighet för mitt veckovisa e -postnyhetsbrev där jag delar mina nya blogginlägg, bloggtips, evenemangsinbjudningar, tävlingar och nyheter om min nya bok. Jag delar aldrig dina personuppgifter med tredje parter.

Facebooktwitterpinterestemailtumblrshare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *