Målning är både rolig och till hjälp för din bit en utveckling. Målning gör det möjligt för små barn att kolla in strukturer såväl som färger, liksom till och med dela sina känslor med konst när de kan sakna språkkunskaperna för att avslöja sina känslor muntligt. För att inte nämna, det är en utmärkt metod för ungdomar att metodens hand-ögonkoordination såväl som att etablera skicklighet samt muskelmasston i händerna såväl som fingrarna. Nedan upptäcker du några tips och tekniker för att måla med små barn för att minimera röran och maximera kulet!

Om du letar efter några andra metoder för att ha kul tillsammans med målning, inspektera vår lista över roliga och akademiska aktiviteter för småbarn!

Målning för småbarn; Minimera röran, maximera kulet!

Hur man gör det (lite) mindre rörigt

Låt oss ta itu med det, små barn såväl som färg kan ge en orolig kombination. Detta leder till att många mammor förhindrar detta specifika konstprojekt. När allt kommer omkring, när du redan är frustrerande rengöring av röra hela tiden, verkar det inte smart att ge ditt små barn möjlighet att producera ännu en, eller hur? Just här är några metoder för att ändra detta!

Mildra röran i förväg
Gör detta till en plagg valfri aktivitet! Remsa ditt barn ner till det nakna minimumet så att du bara behöver oroa dig för att torka ner huden istället för att skrubba hela regnbågen ur den en person klädsel som hon insisterar på att använda varje dag. För själva färgen kan du använda engångsprodukter som du inte behöver rengöra. Till exempel kan en gammal äggkartong en bra färgkombination såväl som bomullspinnar vara utmärkta engångsfärgborstar.

Annars, prova att måla utomhus, en av våra föredragna saker att göra är att rockmålning eftersom det är utomhus, ungdomarna gillar det, liksom röran är minimal.

Ge en stor arbetsyta för din bitartist
Småbarn etablerar fortfarande fina motoriska färdigheter, sedan detta är det klokt att ge dem ett stort område att måla i. I stället för ett enda pappersark föreslår vi att du investerar i en stor rull av slaktpapper eller hantverkspapper. Skadade kartonger kan också ge en utmärkt arbetsyta. Om vädertillståndet tillåter kan ditt små barn till och med använda tvättbara färger utanför på uppfarten, trottoaren eller gräset.

Ju större arbetsområdet är, desto mindre krav på att försöka hantera var färgen hamnar eller städa upp felaktiga slag.

Använd plastpåse trick
Det här är fingermålning utan mess-stress! Denna taktik möjliggör att måla kul utan kravet på mycket övervakning. Spruta bara några olika färger i färg i en robust plastfrysväska, försegla den, använd sedan dölja tejp eller målarband för att fästa den i ett bord eller ett fönster.

Se till att alla kanter är säkrade med tejp i situation med läckor. Låt sedan din bit Van Gogh gå till stan och klämma färgen runt omkring på väskan.

Detta är ett jobb de kan gå tillbaka till flera gånger under dagen utan krav på saneringar eller oro. När du är klar kastar du bara hela påsen i papperskorgen.

När du målar med småbarn … ha en utgångsstrategi
Det kan vara svårt att riva ett litet barn bort från en aktivitet som de är uppslukade i, men du kommer att kräva att få målningen till slut förr eller senare. Så det behöver dig att ha en utgångsstrategi på plats i förväg.

Om ditt små barn till exempel är inspirerad av skärmtid kan du erbjuda några minuter av deras föredragna show. Om ditt barn är mer inspirerat av mat, tänk på att erbjuda en föredragen behandling, till exempel en popsicle, när målningen avslutas. Att göra det bara kan avvärja en nedbrytning!

Hur man gör målning rolig för småbarn

Tillåta självriktning
När ditt små barn arbetar med en innovativ aktivitet som målning, försök att släppa lite. Låt dem fritt välja färgfärger, tekniker och verktyg de använder. Försök att gå med flödet och kom ihåg att innovativt uttryck är utvecklingsmässigt viktigt för småbarn.

Kombinera målning med en vattenaktivitet
Du förstår redan att du kommer att kräva att du städar upp ditt små barn när målningsupplevelsen är klar, så varför inte ha en inbyggd sanering redo? Detta kan innebära att du ska skopa upp henne såväl som att deponera henne direkt i badkaret, låta henne spraya sig själv med trädgårdsslangen, eller till och med måla insidan av ditt köksområde och sedan göra det möjligt för henne att hjälpa dig att skrubba färgen efteråt.

Låt dem experimentera

Who states painting activities have to include brushes or fingers? let your young child experiment with different textures, tools, as well as shapes. Sticks, leaves, cookie cutters, as well as sponges all produce excellent “brushes”.

If painting outside is an option, the possibilities are almost endless. Plus, then painting can ended up being a lesson in nature as much as in colors as well asformer.

Om du känner dig ambitiös är potatismålning en särskilt rolig metod för att engagera ett litet barn i ett målningsprojekt!

Visa ditt barns målning stolt
Att skapa en målning är en enorm prestation för ett barn, så skärm det någonstans visar dem att du är stolt! Att visa våra ungdomar att kreativa ansträngningar är värdefulla och förtjänar evenemanget hjälper dem att ytterligare acceptera dessa idéer i deras kognitiva såväl som social utveckling.

Även om många mammor med rätta tvekar att motivera rörelse, är målningen både rolig och akademisk för småbarn. Tips såväl som tekniker ovan visar att målning inte behöver vara ett enstor-pass-alla projekt! Du kan omfamna en stil som passar dina behov såväl som håller din stress och messnivåer låga.

Du kanske också gillar:

En enkel ung barnrutin [för smidigare dagar framöver!]

5 tips för att hantera ett litet barn som inte kommer att stanna i sängen!- 18 månaders sömnregression

Plaskande! 10 Super roliga badleksaker för småbarn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *