Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

“Apple-Juice-1”

Ljudspelare

00:00
00:00
00:00

Apple-Juice-1

1.

“Apple-Juice-1”

8:51

Introduktion

Wow, vilken skillnad några år kan göra. Du kanske är medveten om att näringsläkare, diabetologer, endokrinologer, toxikologer och alla typer av yttre du kan tänka på har gått krig mot äppeljuice, i årtionden. Tillbaka på 80 -talet var det oro från olologerna att äppeljuice orsakade undernäring hos småbarn, på 90 -talet var det oro för den kemiska alar som användes för att förbättra tillväxten av äpplen, och idag, enligt vissa, äppeljuice och andra sötade Drycker är kärnan i fetmaepidemin. All denna uppmärksamhet och dåliga nyheter om äppeljuice! Att förstå all denna bakgrund, det var med stort intresse att jag läste ett nyligen inlägg i en väl respekterad pediatrisk tidskrift som utropade hur äppeljuice, utspädd med vatten, kan vara en stor blandning för att muntligt rehydrera ett dehydratiserade barn som har kräkningar och diarré. Så idag trodde jag att jag skulle berätta om den här nya forskningen och prata lite om uttorkning hos barn.

Musikintro

Jag har inte tagit mina lyssnare ner Science Lane på ett tag så varför tar vi inte några ögonblick för att prata om vetenskapen om vattenbalans hos ett barn. Vi är förmodligen alla medvetna om att ett barns kropp behöver en balans mellan vatten och vatten ut för att hålla sig frisk, behålla sitt blodtryck och befria sina avfallskroppar. Vatten i, kommer från mat och dryck medan vatten ut är summan av vatten som förloras i urin och avföring samt det som kallas okänsligt vatten, det vill säga vattnet i andan och som förlorade mot förångning från barnets hud. Som sagt måste vatten in och vatten balansera hela tiden men när ett barn är sjukt kan deras intag gå drastiskt. De kan bara tolerera dåligt intag av vatten under en kort tidsperiod, ungefär två dagar innan deras kroppar börjar mycket allvarlig uttorkning. Det vanligaste tillståndet där ett barn blir uttorkat är under en kräknings- och diarrésjukdom. Du kan se att även om detta pågår har vatten i stannat helt under kräkningsfasen och inte bara det, de tappar vatten mycket snabbt i form av diarré, svett och genom deras andetag. Lyckligtvis har barn normalt fantastiska njurar som, även under en vattenkris som en feberad diarrésjukdom, kan hålla ett barn nära vattenbalansen genom att avsevärt minska vatten som förlorats i form av urin. Men vatten, socker och saltintag är mycket avgörande för ett barn med diarré; Att upprätthålla intaget av dessa ämnen är bokstavligen att hålla barnet vid liv tills hälsoproblemet passerar.

Relaterad helgreflektion

Bästa rehydratiseringsvätska?

Så, vad är den bästa rehydratiseringsvätskan för ett barn du frågar? Pediatrisk litteratur är fylld med situationer med barn som får olika drycker under ett diarréhälsoproblem och utvecklar olika liv som äventyrar vatten och saltobalans. Såvida inte ett barns njurar ges den perfekta mängden vatten, socker och salt under rehydrering, kan saker gå mycket dåligt. Mycket ansträngning har gjorts för att ta reda på vad den exakta rätta mängden vatten, socker och salt är. Det är där pedialyte och andra elektrolytdrycker kom från. De är guldstandarden för rehydrering … fram till nu. Kom ihåg den studien jag berättade om, ja, författarna till denna studie jämförde ett oralt elektrolytalternativ som pedialyte för att utspädd äppeljuice som en rehydratiseringsvätska. De två studiegrupperna jämfördes för att se om man hade en större felfrekvens för oral rehydrering. Och … det visar sig att den utspädda äppeljuice -gruppen hade färre barn som utvecklats till mycket svårare uttorkning. (Apple Juice Group 17% mot 25% elektrolytgrupp) Förmodligen drack ungdomarna mycket mer av den utspädda äppeljuice med tanke på att den smakade bättre än elektrolytlösningen. För mig smakar Pedialyte mycket som svett så jag tror att ungdomarna bara var mycket mer redo att dricka äppeljuice. Jag tror inte att sjukhus har ändrats till utspädd äppeljuice för oral rehydrering ännu, men förväntar sig att de kan. Visst tror jag att om en förälder ville försöka utspäda pastöriserad äppeljuice 1: 1 med vatten och använda detta som en rehydratiseringsvätska för ett barn 6 månader eller äldre med gastroenterit, tror jag att detta skälkan. Men glöm inte, äppeljuice eller ingen äppeljuice, om ditt barn går 8 timmar utan urin, ser svag ut, har en torr mun, gör inte tårar när de gråter, har kalla händer och fötter eller bara ser väldigt sjuk ut, Få lite hjälp ideal. Ditt barn kan vara uttorkat!

Relaterade 6 sätt tacksamhet förändrar en mammas liv

Tja, förhoppningsvis vet du lite mer om vattenbalans och uttorkning hos barn efter att ha lyssnat på den diskussionen. För mycket mer om uttorkning, missa inte en tidigare pedcast som jag gjorde om ämnet . Om du tycker om att lära dig och tänka på barns hälsoproblem med pedcast, gå vidare och registrera dig för min blogg på www.docsmo/com eller på iTunes. Och kom ihåg att du kan dela alla inlägg på min webbplats med släktingar och vänner som du vill. Det är gratis och enkelt. Gå vidare och få din gratis pediatriska utbildning. Detta är Doc Smo, som sänder från den populära studion 1E, som påminner dig om att hålla dig vaken om ditt barn etablerar sprutorna. tills nästa gång.

SMO -anteckningar:

Bästa juice för oral rehydrering av barn med diarré.

When-your-child-has-diarrhea#1

Länk till det här inlägget: medicinsk användning för äppeljuice? (Pedcast)

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *