Once Upon a Time, vi var alla små barn som inte förstod vad “fem mycket fler minuter” betydde. Men folk sa det till oss ändå. Efter ett tag behärskade vi idén om tid och började använda den för att organisera våra liv. Men det korta livsfönstret, under vilket det bara finns två gånger – “nu” och “inte nu” – i ett barns sinne är en utmaning att navigera.

Min föräldraskap, Amy, använder en lösning i sina strategier, kallad ”när/då”.

”När X, då är Y” ett verktyg att använda för disciplin. När dina smutsiga kläder plockas upp, kommer jag att läsa en bok till dig. Och det är också ett sätt att använda sekvensering istället för varaktighet för ett barn som inte kan förstå att några minuter går. När vi är klar med middagen kommer mormor att komma fram.

Det finns en ofta återberättande berättelse i min familj att min moster och farbror levde sina liv i enheter av “Dougs” när deras barn var en liten ung pojke och inte förstod tid. Doug var en tecknad karaktär från början av 90 -talet vars show varade i 15 minuter. De skulle berätta för min kusin att längden på en biltur var “ungefär två Dougs” för att innebära 30 minuter.

Nu finns det en app för det.

Tidstimer sätter en grafisk timer på din telefon eller iPad som visar hur tiden går. Detta verkar så enkelt att det inte ens är intressant, men de positiva upplevelserna jag har hört från föräldrar som använder tidstimer för att visa barnen “hur mycket längre” säger att det är värt att dela. Se videon för att få en uppfattning om varför den fungerar.

Den vägledning som jag tyckte var till hjälp för att hantera barn som blev distraherade eller dra sina fötter på sysslor var att skylla klockan som den dåliga mannen istället för föräldrar. Till exempel, om ett barn använder tid som dawdling eller tantrumning istället för att göra sig redo för sängen, kommer det att finnas mindre tid för böcker. (Anta att lamporna är vid en viss tidpunkt, så att inte komma in i jammies och att få tänder borstade skärs i berättelsen.)

Tidstimer låter dig ställa in klockan för eventuell tid. Föräldrar kan meddela att skor borde läggas på innan klockan är klar att mäta 15 mintues och varje rester av tid är “ledig tid”. Mina barn är mycket motiverade av helt ledig tid, även om det bara är en positiv snurr på “Jag har inget planerat för dig bäst nu och önskar att du skulle spela självständigt.” Helt ledig tid!

Se Time Timer i iTunes -butiken.

Försöker du hålla skärmbaserade enheter från din morgonrutin? Tänk på en dedikerad tidstimerklocka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *