Vi har alla varit där och önskar att vårt upprörda barn eller småbarn definitivt skulle berätta vad de behöver! Naturligtvis är det inte riktigt möjligt, så istället går vi igenom vår Mama Mental Checklist, du känner den “” Är de hungriga, tandvård, sjuka, uttråkade, sömniga eller i behov av en blöjbyte? Tja, jag skulle vilja hjälpa dig att förkorta listan genom att ge dig en sammanfattning av barn- och småbarns sömnbehov, så du vet att de får tillräckligt med vila! I den här korta artikeln kommer vi att prata om varför mängden sömn som våra barn och småbarn får är viktigt och hur mycket sömnbebisar och småbarn behöver. Dessutom har vi ett användbart Dandy Baby Sleep -diagram som hjälper dig att enkelt förstå sömnbehovet hos din lilla.

Baby sömndiagram – en guide till allt om ditt barns sömnbehov

Betydelsen och påverkan av tillräcklig sömn

Det är ingen hemlighet att tillräcklig sömn är mycket viktigt för tillväxt, hälsa och kognitiv utveckling av spädbarn och småbarn. Enligt en kort artikel 2016 publicerad i Journal of Medical Sleep Medicine och godkänd av AAP: ”Sov antalet rekommenderade timmar regelbundet är förknippat med bättre hälsoresultat inklusive förbättrad uppmärksamhet, beteende, lärande, minne, emotionell reglering, livskvalitet och mental och fysisk hälsa. Regelbundet sover färre än antalet rekommenderade timmar är förknippat med uppmärksamhet, beteende och inlärningsproblem. Otillräcklig sömn ökar också risken för olyckor, skador, hypertoni, fetma, diabetes och depression. ”

Du kan observera effekterna av god eller dålig sömnhygien i det dagliga livet med ditt eget barn. Notera ditt barns beteende efter att deras sömnbehov har uppfyllts när de är sömnberövade. En baby som inte är väl vilad tenderar att frigöra sig från världen runt dem. De är inte intresserade av att spela, de är ofta cranky och de kan vara särskilt noga på sen eftermiddag. De har också en proklivitet för att somna under korta bilturer. Ett barn som inte är väl vilade kan vara hyperaktivt, särskilt runt sänggåendet. De kan ofta agera rastlösa, kan ha problem med sitt beteende under sociala aktiviteter och kan vara mycket mer benägna.

Väl vilade barn

Medan nyanser i beteende kommer att bero på din lilla distinkta personlighet, är det mycket vanligt att se väl vilade barn mycket mer nyfiken på att utforska världen runt dem, kunna flytta förbi små frustrationer utan stora reaktioner, kunna äta mycket mer Effektivt för att de kan hålla sig vakna för att ta ett fullt foder och kunna hantera den sena eftermiddagen “häxtimmar” med lätthet. Du kommer att märka att din väl vilade småbarn är energisk men inte hyper, mycket mer känslomässigt balanserad (vilket inte innebär att de inte kommer att få enstaka nedbrytning, men det kommer inte att utlösas eller inträffa så ofta) och är redo och beredd att utforska världen runt dem.

Att träffa ditt barn eller småbarns sömnbehov garanterar inte dig ett nöjd barn hela tiden. Det tar en enorm artikel från din checklista och gör att du kan spendera mindre tid på att spela Sherlock Holmes för att ta reda på grundorsaken till upprörd i en given situation. Med yngre barn ser hungriga och utmattade signaler ofta lika ut. Hos äldre spädbarn och småbarn kan krångel vara relaterade till så många saker inklusive att vara trötta, tänder, separationsångest etc. Om du omedelbart kan korsa uttömda av din lista som minskar ner möjligheterna snabbare vilket i slutändan gör Moderliv lite enklare och vem gör inte ” vill du ha det?

Baby Sleep -behov – uppdelad av åldersgrupper (baby sömndiagram)

Så nu när du vet varför den bästa sömnmängden är viktig, låt oss prata nummer. All information om rekommenderade sömntimmar som delas här sammanställs från ovanstående artikel. liksom några rekommendationer som erbjuds av National Sleep Foundation. Jag följer personligen dessa rekommendationer med mitt eget barn och delar dem med mina kunder i mina privata konsultationer. Jag kan personligen intyga deras giltighet. Tänk också på att varje barn behöver en något annan mängd total sömn för att känna sig vilad. Detta är anledningen till att jag erbjuder ett intervall för rekommenderade timmar med sömn. När det gäller hur många NAP: er rekommenderas för varje åldersgrupp, är dessa rekommendationer baserade på sömnförmågan hos friska barn med goda sömnvanor.

Baby Sleep Needs-Nyfödda (0-3 månader)

I genomsnitt behöver spädbarn i detta åldersintervall mellan 14 till 17 timmars sömn under en 24 -timmarsperiod. Nyfödda cirka en månads ålder behöver mellan 6 och 8 timmars sömn på dagen. De behöver också 10 till 12 timmars sömn på natten. Deras sömnmönster är oorganiserade. För det mesta tar de en tupplur var 45 till 60 minuter fram till sänggåendet. När de kommer närmare 3 månader behöver de mellan 4 till 5 timmars sömn under dagen. De får denna sömn genom att ta 3 till 4 tupplurar ochBehöver också 10 till 12 timmars sömn på natten.

Baby Sleep Needs-Spädbarn (4-11 månader)

I genomsnitt behöver spädbarn i detta åldersintervall mellan 12 och 15 timmars sömn under en 24 -timmarsperiod. Detta inkluderar tupplurar och sömn på natten. Cirka 6 månader behöver barn 3 till 4 timmars sömn på dagtid som de vanligtvis får genom att ta 2 eller 3 tupplurar per dag och de behöver också 10 till 12 timmars sömn på natten. Cirka nio månader behöver många barn mellan 2 till 3 timmars sömn på dagen som de vanligtvis uppnår genom att ta 2 tupplurar 10 till 12 timmars sömn på natten.

Baby Sleep Behovs-småbarn (1-2 år)

Du hittar på baby sömndiagram som i genomsnitt behöver småbarn i detta åldersintervall mellan 11 till 14 timmars sömn under en 24 -timmarsperiod. Många småbarn sjunker till en tupplur strax efter sin första födelsedag, men vissa håller fast vid två tupplurar till 18 månader. Dessa tupplurar borde i genomsnitt mellan 2 till 2,5 timmar och de behöver fortfarande sova mellan 10 till 12 timmar på natten. Många småbarn hänger på sin en tupplur till 3 års ålder. Men vissa småbarn hänger på sin tupplur till cirka 5.

Hämtmat

Det finns tre saker som jag alltid vill att föräldrar ska veta när det berör sömnbehov för barn och småbarn. Den första är att de behöver mycket mer sömn än du kan förvänta dig! Den andra är att bättre sömn på dagtid absolut korrelerar med bättre sömn på natten. För spädbarn och småbarn är det en vanlig missuppfattning att om du begränsar sömn under dagen kommer de att sova bättre på natten. Slutligen sätter Maslows behovshierarki sova och äter på samma nivå som andning. Blötlägg det en sekund! Tillräcklig sömn är ett fysiologiskt krav för mänsklig existens men det är något som våra små inte kan göra utan oss. Vi måste erbjuda lämpliga möjligheter såväl som timing och miljö att uppnå.

Dessa sömnmöjligheter erbjuds bäst när de inte är slumpmässiga, men konsekventa. Det innebär att tupplurar och sänggåendet förekommer ungefär samtidigt varje dag. Praktiskt taget varje förälder håller med om att deras barn gör bäst med konsistens och om du någonsin skulle arbeta med en sömnspecialist skulle de säga att det är limet som håller planen tillsammans. Så nu när du vet hur mycket sömn ditt barn eller småbarn behöver och varför det är viktigt uppmuntrar jag dig att skapa en rutin för dem med hjälp av den kunskapen och garantera att din lilla kan få tillräckligt med sömn och trivas!

Har du mycket mer sömnfrågor? Fråga i kommentarerna

Om författaren

Du kan också njuta av:

Sleep Training Twins – Fyra förslag till en bättre natts sömn för tvillingar

Sov tränar ditt barn – enkla förslag för att få din lilla på en rutin.

Nyfödda kommer inte att sova? Nyfödda sömnförslag från en expert!

Pin för senare -â baby sömndiagram -en guide till allt om ditt barns sömncykel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *