på några mycket veckor, kommer vi att få ut lönen. Vi kommer att få vår belöning för arbetskraft, skit och pengar. Vi får Golden Egg. Ja, vårt första ägg kommer att vara värt cirka $ 700 genom mina grova beräkningar.

Tidigare denna månad fick vi kycklingar och blev “Urban Chicken Farmers” i Berkeley (ytterligare ett steg på vägen till radikal hembakning och femivorism, destinationer som jag definitivt aldrig kommer att nå).

Kycklingarna själva, bara feated pullets, var bara $ 15. Men du behöver mycket mer än bara kycklingar för att få Golden Egg. (Hittills hade kycklingarna uppfostrats av min vän Karyn med sina unga döttrar; min vän försäkrade mig att hon inte heller bröt sig på företaget.)

Faktor för att vi bor i ett urbant område utan nytta av en ladugård eller djurhagel. Vi fick ett coolt coop som heter Zen Hen Pen för $ 450. Ja, vi kunde bygga en av hittade timmer och nät, men vem har tiden?! Dessutom ville jag se till att de var säkra från grannskapen (katter, råttor, tvättbjörnar, prostituerade). Andra jämförbara coops är cirka $ 600 så jag kände att vi fick en affär.

Vad går i coop? Organisk kycklingfoder i tungmetallkycklingmataren serveras med en hög hjälp av färskt vatten i en galvaniserad vattendispenser (kallad en fjäderfäfontän!). Och något absorberande att tjäna som “kull”. Låt oss kalla det första partiet mat och utrustning en runda $ 100. När kycklingarna kommer till sin läggningsålder måste vi komplettera deras diet ytterligare. Eller så hör jag. Vi har inte gjort det ännu.

[Sidanmärkning: Det är här jag först känner att jag var dupad. Husdjursbutiken sa till mig att inte få träspån eftersom mina kycklingar skulle äta det och det skulle döda dem. Istället föreslog han majskolvfyllare. Men nu försöker de inte äta sitt kull till och med mycket mer eftersom dess faktiska mat?! Med tanke på att jag hittade en lokal plats där jag kan få gratis träspån. tack gode Gud.]

Vårt coop kräver en städning varje vecka. Åtminstone med den dumma majskolven gör det. När jag gick för att rengöra coop förra veckan gick jag till vårt skjul och fann att en del gnagare åt genom både påsen med kycklingfoder och påsen med majs. Usch. Nästa stopp för mig var OSH (hårdvaruhandeln för stadsbönder som jag själv) för små metallplattfack med täta tätningslock för fodret och kullen. Dessutom fick jag trädgårdshandskar (riktigt coola) och en spade så jag skulle aldrig behöva röra någon kycklingbåge eller vara rädd av en råtta igen !! oro gör mig galen. Så jag kastade 76 dollar på problemet. Ahhh, mycket bättre.

Sedan början av denna månad har vi lärt oss mycket om våra nya trädgårdsfåglar. Vi upptäckte våra kycklingar som gräsmatta (gratis!), Sniglar (gratis) och klöver blommor i måttlighet (gratis) så vi tjänar deras beroende av genom att tappa ut godis när vi besöker dem. Vi upptäckte också att de inte gillar att ta slut på vatten. Jag törstade dem nästan till döds när jag inte kunde räkna ut deras snygga vattenkontrakt.

Fancy ägg i livsmedelsbutiken kostar cirka 4 dollar per dussin. Otroligt snygga ägg på bondens marknad är cirka 8 dollar per dussin. Åtminstone nu kommer jag inte att bawk bawk bawk cluck till dessa priser. Vårt första ägg kommer att vara värt 671 $ (plus mycket mer för ostronskal och korn så att de inte gör mjuka ägg – Ick!) (Plus lite mer för en häcklåda med halm).

Om ytterligare några veckor (månader?) När vi börjar få ägg måste vi få cirka 3 per dag. Om de alla börjar lägga på samma exakta dag kommer vi redan att slå priset per ägg till cirka $ 230. I denna takt, hur lång tid tar det mig att komma ner till Fancy Farmers marknadspriser ($ 0,33)? Jag försökte beräkna det och jag fick 13 dagar och jag fick 700 dagar. Hjälp mig här.

Förutom lite hjälp med min matematikutmaning är jag också öppen för tricks och idéer från andra galna kycklingfolk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *