delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Av Peter Thomas Seneseseveral för år sedan befann jag mig jaga cyklonen av något som jag aldrig ens hade övervägt möjligt: ​​det internationella barnet bortförande av mitt barn under riktlinjerna för Haagkonventionen. Låt mig säga den fruktansvärda upplevelsen som jag, tillsammans med tiotusentals andra föräldrar som befinner sig som jagar cyklonen av internationellt barns kidnappnings ansikte varje år, är till skillnad från allt du någonsin kan föreställa dig. Jag vet att detta var fallet för mig, och jag gör en del av mitt levande skrivande flerskiktade, komplexa berättelser om intriger.

Du kanske omedelbart säger till dig själv att denna fråga inte har någon betydelse för ditt liv. Emellertid borde du dock tänka om denna fråga eftersom en ny studie utförd av den icke-vinstdrivande International Child Abduction Research & Enlightenment Foundation (I Care Foundation) pekar på möjligheten att så många som 200 000 till 225 000 barn som bor i i Nordamerika kommer att kidnappas internationellt under det kommande decenniet, och otänkbart förväntas bara 10% av dessa barn någonsin komma hem. Och det har inget att avsluta med antalet försök till internationella föräldrabarn (IPCA), vilka antal förväntas långt överstiga de faktiska internationella kidnappningarna exponentiellt.

Nu kanske du frågar dig själv hur kan det vara?

Det finns många orsaker till att den internationella bortföringsgraden för barn är så hög och växer väl över 20% per år. En av de främsta orsakerna till ett så stort antal bortföringar är att vi lever i ett globalt samhälle, och individer från olika kulturer och nationer nu, mycket mer än någonsin möter, blir kär och så småningom skapar en familj. Skilsmässa är en fula del av verkligheten för många. Tyvärr, under tider med separation i multikulturella äktenskap, önskar föräldern som är medborgare i en annan nation ofta att återvända till sitt hemland. Och när de gör det vill de ofta ta sina barn i äktenskapet. Men att veta att en lokal domstol som har jurisdiktion för barnet eller barnen i äktenskapet mycket mer än troligt inte skulle tillåta barnen att utrotas, och inte heller förneka den andra föräldern om deras vårdnadsrätt, tusentals till tusentals föräldrar tyst och grundligt system För att ta bort barnet från landet utan att den andra föräldern inser vad de försöker göra: bortför barnet.

Tyvärr är alltför många bortförande föräldrar framgångsrika på sitt schema eftersom föräldrar som jag själv, och kanske du, aldrig ens betraktade denna typ av schema. De är förblindade. överrumplas. Bakhåll.

Att fångas utanför är bara en utmaning som en riktad förälder måste möta. Men det finns många andra. Och detta inkluderar en brist på stränga lagar i USA och Kanada som gör det möjligt för en förälder eller en domstol att agera för att undvika ett barns bortförande. Det finns helt enkelt för många kryphål. Och tyvärr har vi verkligen ett rättsväsendet som är outbildat om dessa frågor och omfattningen av svårighetsgraden av krisen som finns som förstör tusentals familjer varje år.

Och det är därför jag valde att inte bara skriva jaga cyklonen (fiktion), eller världen vände upp och ner (nonfiction resursguide på IPCA), utan att göra min del i att öka social medvetenhet om dessa frågor för att ingen förälder någonsin vill ha att befinna sig jaga cyklonen från det internationella föräldrabarnet. Särskilt för att verkligheten är att det är så utmanande att hitta och föra ditt barn hem även med domstolarna och full vikt och stöd från din regering bakom dig.

Vad representerar 200 000 bortförda barn? Tre professionella fotbollsarenor fyllda till kapacitet med oskyldiga barn försvinner plötsligt. Eller en mänsklig kedja av barn som sträcker sig från Los Angeles till San Diego och igen igen en plötslig förångning. Eller 5 000 skolbussar fyllda med barn tagna. Borta för alltid. Är du upprörd? Japp det är jag. Och jag är inte ensam.

Du kanske frågar dig själv vad som exakt är bortförande av föräldrabarn? Svaret är enkelt, men åtgärderna är komplexa, förvirrande, extrema och utmanande att navigera, varför det förväntas att endast 10% av USA: s och Nordamerikas barn någonsin kommer att återvända hem. jagNternationellt föräldrabarnskonduktion inträffar när ett av ett barns föräldrar olagligt tar bort ett barn i ett äktenskap eller ett förhållande ut ur landet utan den andra förälderns samtycke eller domstolsbeslut, eller, när en förälder olagligt får ett barn i ett främmande land utan domstolens köp eller samtycke från den andra föräldern. Enligt USA: s federala lag är denna lag också känd som kidnappning enligt mandat av International Parental Kidnapping Crimes Act. Dessutom har varje stat sina egna strafflagar som tar upp denna fråga. Kanadensiska och mexikanska lagar gör också detta till en kriminell handling.

Nu kanske du frågar dig själv, “Varför pratar ingen om detta förrän nu?”

Svaret är ganska enkelt: det genomfördes aldrig en omfattande studie som publicerades som gav insikt i det totala antalet internationella bortföringar förrän nyligen. I Care Foundation, som räknar med högt respekterade internationella förespråkare och advokater Joel S. Walter och Patricia M. Lee bland andra högt respekterade advokater som styrelseledamöter, genomförde en omfattande forskningsstudie om frågan om internationell bortförande av barn. Studien inkluderade det totala förväntade antalet bortföringar genom att inkludera den mätbara årliga tillväxttakten i “rapporterade” bortföringsfall och ett mätbart antal bortföringar som kommer att inträffa direkt relaterade till årliga “orapporterade” fall av bortförande. Enligt I I Care Foundation -studien verkar “rapporterade” och “orapporterade” fall av internationell bortförande av föräldrabarn vara lika.

Relaterad mindfulness för ångest till skolan

Det finns några andra stora utmaningar för föräldrar som är inriktade på att få sitt barn bortförda utomlands som är värda att notera. Den första är att trots att vissa länder är medlem i Haagkonventionen, och formellt har ingått ett internationellt fördrag som samtidigt är IPCA, är många nationer inklusive de i Asien, Afrika och Mellanöstern inte medlemmar i konventionen. Dessutom uppfyller inte nationer som är medlemmar, men inte begränsade till Mexiko, Brasilien och Tyskland inte med medlemmar i det internationella fördraget. Således är det nästan omöjligt att få ett barn någonsin återvänt hem efter deras kriminella bortförande.

En annan utmaning – och detta gör verkligen ont – är att hela kostnaden för återhämtningen av ditt barn – allt från juridiska avgifter i ditt tillstånd av lokal jurisdiktion till att anställa advokater i det land ditt barn togs till, till de utredningsteam du kan behöva Vid köp för att hitta ditt barn, för resekostnader, etc. är alla dina oro trots att ditt barns kriminella bortförande är just det – en kriminell bortförande enligt Federal International Parental Kidnapping Crimes Act samt olika statliga straffrättsliga stadgar. Så om du inte har en stor summa pengar tillgänglig för dig, har dina chanser att återhämta ditt barn dramatiskt minskat.

Nu kanske du tänker att allt du behöver göra är att få en arresteringsorder för bortföraren. Det är sundtänkande. Förutom att många länder inte upprätthåller utlämningsorder när det gäller en föräldraduktor, och i vissa länder (till exempel majoriteten av nationer i Mellanöstern) finns det inte strafflagar mot en föräldrabuktare (särskilt om bortföraren är en man ). Så för alla intensiva ändamål är utlämning inte en lösning.

Vad är en tjänst är att se till att ditt barn aldrig lämnar till att börja med. Det är inte lätt; Men det är möjligt.

Uppenbarligen är utbildning och medvetenhet nyckeln, och jag har varit på ett personligt uppdrag att öka medvetenheten för andra föräldrar så att du kanske kan skydda ditt eget barn eller hjälpa en vän eller släkting som du vet att skydda deras barn eller barn. Jag menar, 200 000 barn under de kommande tio åren från Nordamerika representerar det förväntade antalet barn som framgångsrikt kommer att bli internationellt stulna. Antalet riktade barn är exponentiellt större. Ett av sätten som jag har försökt skapa medvetenhet är genom att skriva jaga cyklonen, och som delade här har dessa lektioner som delades i min roman som var djupt inspirerad av mina egna upplevelser hjälpt andra föräldrar att skydda sina barn.

Om du är ett fan av lagliga thrillers som dartar dig över hela världen. . . Och om du älskar en god gammaldags kärlekshistoria skulle jag vilja föreslå att du överväger att plocka upp en e-bokkopia av att jaga Cyclone (inbunden bok kommer att finnas i slutet av maj 2012 varhelst böcker säljs) och därmed , öka din utbildning i denna fråga, eftersom sanningen är att även om detta kanske inte händer dig, finns det en god chans att någon du känner har ett barn som är inriktat på IPCA. Jag är också jag har och kommer att fortsätta att donera 100% av mina e-bokens royalties till I Care Foundation. När det gäller att jaga cyklonens bokrecensioner är jag både ödmjuk och hedrad över vad några av våra lands toppbokkritiker säger om att jaga cyklonen:

Den mycket inflytelserika New York Journal of Books sa omChasing Cyclone, ”Chasing the Cyclone är en välskriven thriller. . . Seneser delar otaliga känslor genom att skriva i den första personen när han väver genom handlingen i denna spänningsfyllda berättelse. . . Denna roman kan också betraktas som en avhandling om internationell bortförande av barn. Cyklon, medan den är full av faktiska tekniker och resurser för att hjälpa föräldrar i internationella bortföringar, är framför allt en kärlekshistoria om en pappa och barn … från Los Angeles, till Kanada, till Nya Zeeland, och så småningom, Macau, en speciell administrativ region i Kina, Cyclone är full av internationell intriger och spänning. Huvudpersonen, Paul Francesco, orkestrerar en masterplan som han hoppas kommer att återförena honom med kärleken i sitt liv – hans son. Längs vägen befinner han sig överbelastad i byråkrati och dränkt av frustration. Fyllt med en mängd kraftfulla karaktärer och förbryllande predikament och återvändsgrändar rör sig berättelsen snabbt. . . Cyklon kommer att lämna dig informerad och nöjd. . . Du kommer att vara motvillig att lägga ner. ”

Relaterad helgreflektion

Den kända Guilty Pleasures Book Review, känd som en av landets bästa bok Review Review Sites av Women for Women for Women sa: ”Om jag var tvungen att använda ett ord för att beskriva jaga cyklonen av Peter Thomas Senese skulle det vara fenomenalt. Som i anmärkningsvärt. Utöver det vanliga. Jag har läst många böcker genom åren, för njutning, för utbildning, för jag var tvungen att göra det, för jag ville. Jag kan inte tänka på någon annan bok som kommer nära att få mig att känna som jag gjorde när jag läste den här boken. Jag tror att dessa känslor kommer att hålla mig för alltid. Denna berättelse, inspirerad av fruktansvärda händelser, handlar om kärleken mellan en pappa och en son. Och den kärleken är vacker. . . Herr Seneses bevisas av ett stort antal svarta vittnesmål av många tacksamma föräldrar som Mr. Senese direkt har hjälpt till att antingen återförenas med sitt eget barn eller undvika att deras barn är internationellt bortförd. Att etablera I Care Foundation och vara nära involverad i räddningsförsöken från bortförda barn är bara en av de många påverkande handlingarna från Mr. Senese. Det är uppenbart att “involverat” för Mr. Senese innebär ekonomiskt, känslomässigt, juridiskt och utredningsstöd. Hans osjälviskhet är inspirerande. Han är hopp. ”

Den nationellt syndikerade granskaren uttalade, ”Peter Thomas Senese är en begåvad berättare som tar läsarna på en hjärtslagande resa runt om i världen genom ögonen på Paul Francesco, en pappa vars 7-åriga barn är bortförd av sin mor. Skrivandet är rå och känslorna är verkliga. . . Historien är fylld med vändningar som kommer att lämna läsarna att skrapa på huvudet, söka i ilska och krama sina barn lite stramare. . . Jag rekommenderar starkt att jaga cyklonen som en måste-läsning. Du kommer inte att kunna lägga ner det. Det kan mycket väl förändra hur du ser på livet, vårdnad om barn och interaktioner med ditt barns andra förälder. Jag kan inte stödja den här boken tillräckligt starkt. ”

Den högt respekterade True Crimes Book Review tilllade, ”Chasing the Cyclone är en gripande berättelse. Skrivande i en stil som läser ungefär som en dagbok, Senese blandar kalla, hårda fakta med en fiktiv tomt – en komplott som kommer att framkalla hjärtskador, raseri, avsky och en hel mängd andra känslor som du inte kan sätta ett namn på. . . Jag insåg aldrig hur vanligt förekommande internationella bortföringar av barn är och de upprörande hooparna som en jagande förälder borde gå igenom för att återförenas med sitt barn. . . Och sist, men säkert inte minst, krama ditt barn. Tätt. Att veta var ditt barn är, är något många av oss tar för givet. Alltför många föräldrar skulle ge något bara för att veta var de ska börja titta. ”

Men bokrecensioner ensam berättar inte hur allvarligt ett problem vi nu står inför. Återigen är 5 000 bussbelastningar av barn som försvinner för alltid inte acceptabelt. Följande är några utdrag från vittnesmål om hur jagar cyklonen har blivit ett mycket hjälpsamt hjälp för andra föräldrar (Obs! Jag tar bara bort föräldrarna i köpet för att behålla sin integritet, men varje citerat uttalande kommer från ett svarat vittnesmål och har erbjudits till Health Mothers Magazine -webbplatsadministratör för registerhåll).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *