måste jag ofta låtsas vara en “riktig mamma”, en som vet exakt hur man ska bete sig när hon får höra att hennes barn har agerat störande i en grupp, sparkat en boll igenom Ett glasfönster, eller skrivit hans namn i Sharpie på en lekplats, men sanningen är att jag har ingen aning om vem jag är tänkt att vara i dessa ögonblick. Eller vilket uttryck jag måste ha i mitt ansikte.

Är jag en dåligt uppförd vuxen som inte kan extrahera ordentliga sätt från en liten pojke? Är jag en prudisk kvinna som är ilskad av detta lilla barnbeteende? Är jag en sympatisk vuxen som är extremt ledsen för att den här läraren måste arbeta med mitt barn? Är jag en besvärlig mamma som önskar att allt skulle försvinna? Vanligtvis allt ovan.

Här är några av mina lyssnande ansikten för när en lärare eller myndighet säger att mitt barn har uppfört sig dåligt. “Skulle du vilja se något av dessa när du berättar för mig att mitt barn drar pigtails på cirkeltidsmattan?

Jag vill att du ska veta att jag är bekymrad (men inte alltför bekymrad), kompetent, lyssnande, chockad (men jag tror absolut dig). Med tanke på att jag inser att du inte vill se “oh skit, detta igen!” Ansikte, jag har arbetat med några andra ansiktsuttryck så att du vet att jag hör dig och jag tar den här situationen på allvar.

Men inuti mitt huvud är det en helt annan historia. Jag snurrar om:

Huruvida hans beteende är åldersanpassat, kanske bara en fas …

Har jag hela historien?

Varför händer detta?

Är jag ett fullständigt misslyckande? Bedrägeri? Både?

Låt oss lösa det här problemet! Vi kan göra det, vi behöver bara en handlingsplan, korrekta konsekvenser och för att göra ändringar!

Övergripande grrrr.

Ärligt talat, jag önskar att du bara ringde för att berätta för mig att mitt barn är en glädje.

Efter att ha hängit upp telefonen eller gått bort från vårt möte, måste jag förvandla alla dessa känslor och uttryck tillbaka till en lugn förälder som lyssnar respektfullt medan han strikt disciplinerar sitt barn. Och sedan möter vi säkert en annan dag. ha!

Berätta för mig att jag inte är ensam om det här!

Umm hur måste mitt ansikte se ut när mitt barn får problem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *