i går kväll såg oss rusa till A&E som Alexander, 14 månader upplevde avsnitt där han kämpade för andetag. Som ni kan föreställa er, var det en oroande, stressande tid för min man och I. Alexander hade redan sett två gånger av allmänläkaren igår, en gång på morgonen med en 39,9 graders temperatur och sedan kl 17 med förvärrad influensliknande symtom.

De rekommenderade att hålla ett öga på honom eftersom barns förhållanden kan eskalera snabbt men trodde att det helt enkelt var en virusinfektion han behövde för att slåss.

Jag låg bredvid honom medan han sov kl. 20 och kontrollerade honom igen klockan 23.00. Han plötsligt vaknade av smärta och det var då jag upptäckte att han tycktes gnugga sporadiskt; Hans andning lät djupt och obekväm. Vi gick omedelbart till A&E.

I det ögonblick vi anlände började Alexander hosta en kurs barkliknande hosta och diagnostiserades snabbt med croup. Jag grät av lättnad att vi äntligen hade svar på varför han var så ohälsosam.

Eftersom hosten bokstavligen hade börjat när vi gick in i A&E och är den enda indikatorn på croup, var det ingen överraskning att GP: erna inte hade kunnat fastställa detta tidigare.

Generellt sett är symtomen helt enkelt kalla som men på natten blir host- och andningssymtom värre. Jag var medveten om tillståndet men som proffsen, hade antagit att han helt enkelt hade förkylning, särskilt eftersom hosta inte var distinkt.

Croup är en infektion av struphuvudet (röstlåda) och luftrör (vindrör), de övre och nedre delarna av andningsröret som förbinder munnen till lungorna. Den typiska orsaken till croup är en virusinfektion och flera virus kan orsaka den. Det påverkar vanligtvis barn mellan 1-3.

Vi informerades faktiskt av personalen med medicinsk anläggning om att sex andra barn hade tagits in kvällen innan med samma tillstånd, många anlände med ambulans och att vi hade gjort det bästa att komma in så snabbt.

Det visas, om du känner att ditt barn är illa, (även om du har sett DR tidigare) bör du välja din tarm och aldrig tänka två gånger om att dyka upp på A&E.

Alexander fick steroidmedicin för att minska inflammation som gick snabbt och minskade svårighetsgraden av hans andningssymtom tillsammans med ibuprofen för hans temperatur. Inom en halvtimme började han må bättre. Alexander observerades i flera timmar efter det i ett vackert fisk med tema med förändrade ljus och havsväggmålningar, en så nöjd plats för en dålig liten kap. Tack NHS.

Som ni kan se ovan är Alexander mycket bättre idag. Sover på mammas bröst i flera timmar och till och med musterar upp energin att spela (mest med den lime gröna sjunkande kolvarna va) han är tack och lov på att göra och komma tillbaka till sitt lyckliga, smiley lilla jag.

Vilken kväll.

Tror att det kommer att vara tidigt till sängs för oss alla ikväll.

Har ditt barn haft croup?

Köp min bästsäljande bok i pocketbok eller ljud

Min debutbok är min guide för att överleva och trivas på jobbet och hemma och ger insikt i hur man skapar ett digitalt företag eller återvänder till arbete med förtroende.

Mumboss: Den sanningsenliga mammas guide för att överleva och trivas på jobbet och hemma (UK 2: a upplagan)

Finns på Amazon eller Audible

The Working Mom: Din guide för att överleva och blomstra på jobbet och hemma (USA/Kanada -utgåvan)

Tillgänglig 8 september 2020. Köp nu på Amazon

Gilla vad du har läst? Varför inte följa Vicki på Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest och Instagram

Missa aldrig ett inlägg!

Prenumerera på ärlighet för mitt veckovisa e -postnyhetsbrev där jag delar mina nya blogginlägg, bloggtips, evenemangsinbjudningar, tävlingar och nyheter om min nya bok. Jag delar aldrig dina personuppgifter med tredje parter.

Facebooktwitterpinterestemailtumblrshare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *