delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Jesu korsfästelse

Johannes 19, 17-30

”Så de tog Jesus och bar korset själv gick han ut till det som kallas skallens plats, på hebreiska, Golgotha. Där korsfäst honom, och med honom två andra, en på vardera sidan, med Jesus i mitten. Pilatus hade också en inskription skriven och satte på korset. Den läste: ”Jesus Nazarene, judarnas kung.” Nu läste många av judarna denna inskription, eftersom platsen där Jesus korsfästes var nära staden; Och det skrevs på hebreiska, latin och grekiska. Så judarnas huvudpräster sa till Pilatus, “Skriv inte,” judarnas kung, “men att han sa:” Jag är judarnas kung. “Pilatus svarade:” Det jag har skrivit, jag har har skriven.’

När soldaterna hade korsfäst Jesus tog de hans kläder och delade dem i fyra aktier, en aktie för varje soldat. De tog också hans tunika, men tuniken var sömlös, vävd i en bit uppifrån och ner. Så de sa till varandra: “Låt oss inte riva det, men kastar mycket för det för att se vem det kommer att bli”, i köpet att skriftens passage kan uppfyllas [som säger]:

“De delade mina kläder bland dem, och för min vest kastar de massor.” Det här är vad soldaterna gjorde. Stående vid Jesu kors stod hans mor och hans mors syster, Mary The Wife of Clopas, och Mary av Magdala. När Jesus såg sin mor och lärjungen där som han älskade, sa han till sin mor, “Kvinna, se, din son.” Då sa han till lärjungen, “Se din mamma.” Och från den timmen tog lärjungen henne in i hans hem.

Och efter detta, medvetet om att allt nu var klart, i köpet att skriften skulle kunna uppfyllas, sa Jesus: ”Jag törst.” Det var ett fartyg fyllt med vanligt vin. Så de satte en svamp blöt i rött vin på en kvist Hyssop och satte den upp till munnen. När Jesus hade tagit vinet sa han: ‘Det är klart.’ Och böjde sig, överlämnade han sin ande.

Diskutera detta i vårt forum

Länk till det här inlägget: Han dog så att vi kan ha evigt liv < /a>
Relaterade rädda de förföljda kristna ger Leah Sharibus mamma hopp mitt i förtvivlan

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *