När jag var en nybörjare, uppmuntrade min vän Julie mig att lägga flera lager av spjälsark ovanpå varandra när jag bytte ark, så att när en blev våt, den sömniga föräldern som anlände till scenen kunde helt enkelt skala bort de övre lagren och rädda sig från att gräva efter ett rent ark och få den på spjälsängen mitt på natten.

För bästa resultat, skiktvattentäta madrasskuddar mellan lakan. (Jag gillar faktiskt en icke-utrustad pad eftersom #1: lat och #2: billig. Jag återanvände dessa på småbarnsängar.)

Andra verktyg för att rädda dig från den avskräckande våta sängen inkluderar:

Bsensible vattentäta ark. Dessa är dyra, men är mjuka på ena sidan och fodrade med ett membran som skyddar din madrass på andra sidan. Deras webbplats har en video, som jag tyckte lite dumt eftersom föräldrarna tycktes båda sova på ryggen utan omslag när barnets gråt väcker dem, och sedan går de båda med för att ändra arket. Roligt! Jag är säker på att pappa kunde hantera den här situationen på egen hand.
Pro: Mindre lager att hantera
CON: Behöver mycket mer än en för att framgångsrikt byta en säng från ett vått ark till ett torrt ark.
Hitta: på Amazon

Quickzip -ark. Detta system är coolt. Du installerar basen på arket runt botten av madrassen en gång och zip sedan den övre nivån på och av när du behöver ändra det. De har också en videodemonstration, som jag tyckte mycket mer övertygande, så här är det:

Fördelar: Extra Quickzip Zip-On-ark säljs separat så att du har ett system med en bas och flera torra ark att välja mellan.
Nackdelar: Att ta hand om en dragkedja mitt på natten låter fortfarande utmanande, men kanske mycket lättare än alternativet – en fullständig madrassförändring.
Hitta det: på Amazon

Fleece soversacks.â För post-svängda pre-walkers gör dessa bärbara filtar dubbla uppgifter som varma lager och extra skydd mot läckande blöjor. För småbarn som är benägna att tunga morgontoppar kommer Fleece PJs att rädda lakan mycket mer än bomull.
Fördelar: Produkter du behöver för att sova ändå, en fleece -sömn är mindre än tjugo dollar och jammies är ännu mindre.
Nackdelar: Barn som springer heta kommer att vara svettiga röra.
Hitta det: på Amazon

För mindre fukt, kastar du en handduk eller filt på toppen för att få oss genom morgonen alltid fungerade. (Rekommenderas inte för unga barn eftersom lösa föremål i spjälsäng är farliga.)

För katastrofisk våthet delar Heather sin process att snabbt ta reda på vad som är vått och vad som är torrt så att läckorna inte sprids. Kasta de våta sakerna i badkaret som ska hanteras på morgonen. (Såvida inte ditt sovrum är närmare tvättstugan än badrummet.) Â Torka barnet. Ändra sedan sängkläderna.

Förvara babyark under spjälsängen, inte i den allmänna linneskåpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *