Om dina rutinmässiga promenader är lite tråkiga, här är ett tips från en rookie -mamma -läsare: rem på ditt spädbarn och gå geocaching!

Shylo berättar för mig att hon började geocaching medan hon var gravid, i sin tredje trimester, som en anledning att komma ut och gå (även om några av de mer äventyrligt satte cacharna visade sig lika mycket för att hon förväntar sig mage att hantera). Nu är hennes “feta bit bunt”, gus, vid 11 veckor gammal hennes kompis så tekniskt sett är geocaching ny för båda.

De flesta storstadscachar är ganska enkla att komma åt, även för barnvagnsuppsättningen. Vissa cachar utanför trail skulle vara lite tuffa för den barnvagnsbundna, men för slingrar eller babykläder bör inte upptäcka några hinder för cachning.

Shylo förklarar det på detta sätt:

Det är verkligen roligt för barn. I grund och botten är en geocache en behållare (ammo-kapsel, filmburk, magnetisk gömma-en-nyckel, möjligheterna är oändliga) som någon gömmer sig på en offentlig plats (park, skog, staket, ihålig logg, tidningslåda, etc.) HIDER POSTER GPS -koordinater online. Sedan använder andra människor dessa koordinater såväl som tips för att upptäcka cacharna. Inuti cacharna finns det en stock såväl som vanligtvis små prydnadssaker för handel.

Det är extremt nördigt, men en bra metod att lära ungdomar om vägbeskrivning, respektera naturen (det finns ett ordstäv, “Cache in, Trash Out” som uppmuntrar cachers att städa upp platser längs jakten) och till och med matematik, som vissa “Multi- Cache ”behöver matematik för att räkna ut komplexa ledtrådar.

Du kan upptäcka mer på Geocaching.com. Bläddra och se vilka cachar som är nära dig. Även om det finns handhållna GPS -prylar från tillverkare som Garmin, kan du också köra appar på din iPhone. Jag använder en gratis app på min G1 till cache.

Eftersom Gus har smeknamnet kycklingen lämnar de efter sig små gummikycklingar i cacharna som är tillräckligt enorma.

Och här är en länk till Shylos Flickr -uppsättning där hon registrerar alla sina fynd. Uppsättningen är både bra såväl som informativ. Hon försäkrar oss att hon inte är en betydande dork men medger att denna vana är ganska nördig.

Jag gillar nerdy så jag har inget emot. Men exakt hur vanligtvis upptäcker du ett verkligt nörd tidsfördriv som inkluderar solljus såväl som träning (och erfarenhet samt rengöring av kull?!)?! Viva le geocaching!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *