Min styvmamma är den otroliga mormor. Eller kanske är det att hon är den otroliga styvmamma. Hon skickade oss ett paket i posten, inuti som var ett hantverksjobb för Julian, men hon gjorde alla oroliga saker själv samt inkluderade varje enskild produkt som vi krävde att göra projektet. I vissa fall kan jag inte tro min tur. (Trevligt arbete, pappa!)

Uppenbarligen inkluderar denna vecka en judisk semester som heter Tu Bishvat. Jag är inte extremt observant som jud, så jag hade aldrig hört talas om den här. Det är som ett nytt år för träden. Eller något sådant. (Läs det själv på Wikipedia.) När Julian såväl som jag ringde min styvmamma på telefonen för att få henne att diskutera det paket hon skickade, sa hon till Julian att det var dags att ange födelsedag till träden.

Han kunde inte vänta med att gräva in i detta projekt. Bunten inkluderade två pinecones, med garn ansluten till dem så att vi kan hänga dem i träden. Det fanns två Tupperware -behållare, en med fågelfrö samt en med någon typ av klibbig högproteinblandning. Det fanns plastknivar inuti.

Det jag skryter med just här är att jag gjorde detta hantverksjobb med min treåring och gjorde absolut ingen förberedelse själv. Jag uppskattar så denna röriga gåva (något att göra, inte något att äga så bra som skärm i mitt hus) som jag vill berätta för världen. Eller åtminstone internet.

Om du själv sitter fast och gör det med din förskolebarn själv, bara slather lite jordnötssmör på en pinecone, rulla det i vad du har runt hemmet (brödsmulor, sesamfrön?) Såväl som hänga det på ett träd med en bit garn .

Kom tillbaka nästa dag och undrar över de smyga fåglarna som åt din pinecone. Jag lovar att min förskolebarn kissa i byxorna att han var så upphetsad. (OK, mitt fel för att släppa honom utan blöjor.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *