Jag har upptäckt detta på det svåra sättet: ju mer irriterande min unga agerar, desto mer behöver han en enorm kram!

Naturligtvis förtjänar spädbarn och förtjänar kramar hela tiden. Jag talar om de större som ringer till mig ett poopyhuvud som är bortom att föras runt, vilket naturligtvis skulle ge många kram sessioner hela tiden Dagen. år av forskningsstudier om vanor i mitt eget hushåll tyder starkt på att de tider då mina barn agerar som om de inte gillar mig mest är mycket korrelerade med när de verkligen vill ha en kram.

Jag har slutat vara en ninja-liknande åskådare av raseriet. Jag förstår att vänta på de flingande, skrikande och stampar samt leta efter den nedgångna munnen. När tiraden har vänt hörnet från galna till sorgliga, är min unga beredd på viss komfort. Förutom en kram är den perfekta motgift mot allt detta raseri. (Se likaså tips om ung barndisciplin).

I morse såg Sawyer, fyra år, över hans frukostflingor. Han hade slutat äta och började rulla ögonen så svåra att jag trodde att de kan hålla sig på det sättet. Eftersom jag på samma sätt gjorde frukostar/ät/att äta lunch/göra tvätt, hade jag inte tillräckligt med tid eller energi att inspektera med honom.

När jag satt bredvid honom och frågade honom varför han var så arg, bad han mig gissa. Inte för den utmaningen, jag gick tillbaka till mina andra uppgifter och bjöd in honom att prata när han var redo. Några minuter gick såväl som han stormade över för att berätta för mig att han var upprörd eftersom jag kallade hans enorma syskon för en “smarty byxor” samt inte honom. Han var beredd på sin kram nu.

Mina äldre barn, nu nio såväl som tio (jag vet!), Är oberoende på så många sätt, men de vill fortfarande ha kramar. Bara inte alltid framför sina kompisar. Min äldsta verkar växla mellan att tro att jag är den övergripande värsta och förståelsen att jag fortfarande är den bästa. Han vägrar aldrig en kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *