Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Varför är skolreformuppdraget omöjligt?

Förbi

James L. Casale, Ph.D.

Det skulle vara lättare att sadla upp en python och åka in i solnedgången än reformera våra statliga skolor. Systemet är dödligt trasigt och till och med Tom Cruise kunde inte rädda det. De som reglerar systemet är- jag är vänlig informerad, talangpoolen är för grunt och alltid har varit, och lärarnas fackföreningar fortsätter att vara stora hinder.

Beslutsfattare

Våra grundande fäder tilldelade eller, skulle jag säga, lämnade ansvaret för att utbilda allmänheten till staterna. Detta fäller ut tre frågor: Vem är våra lagstiftare? Vad vet de? Och vem får de sin information om utbildning?

Medan godkännandebetyget för statliga lagstiftare ligger lätt år framför kongressen till cirka 37% och en majoritet av lagstiftarna i många stater har högskoleexamen, är de verkligen utrustade för att fatta de viktiga besluten om ett komplext system de vet lite om? I själva verket avslöjar Lilliard E. Richardson -rapporten (University of Missouri) att de minst formellt utbildade lagstiftarna har ett högre offentligt godkännande.

En artikel i Chronicle of Higher Education citerar John Adams som talar om representativa församlingar; De “borde vara i miniatyr ett exakt porträtt av folket i stort.” Lägg till guvernörer, statliga styrelser, kommissionärer, (Florida -kommissionären har enligt uppgift ett års undervisning om sitt CV) och skolstyrelsemedlemmar till denna sjukdom av beslutsfattare. Detta resulterar i det ordspråkiga, ”fångar som kör asylet.

Jag kan bara gissa var de får sin information innan de fattar viktiga beslut. Kollegor, anställda, givare, högskoleprofessorer- som inte har varit i ett klassrum i decennier-kommittéer, provisioner, makar och kamrater kommer att tänka på. Bryr sig de till och med att söka och hitta de mest kunniga lärarna och administratörerna som är de verkliga experterna? Var är talang, forskning och objektivitet som bör bestå av statliga och lokala beslutsfattande?

Relaterat boende med bipolär – Hur man hanterar symtom

Talangpoolen

Talentpoolen för enastående lärare och rektorer- linjepersonalen som kan producera resultat- är grunt. Det var aldrig, är det inte nu, och kommer aldrig att vara tillräckligt med talang för att rädda regeringsskolorna. Vårt yrke lockar inte det bästa och det ljusaste. GRE -poäng för utbildningsmästare är bland de lägsta. De ljusaste utsikterna är inte nödvändigtvis de bästa eftersom undervisning är en konstform som kräver konstnärens instinkter och en unik uppsättning egenskaper som inkluderar en humor, medkänsla, uthållighet, vänlighet, självbedömning och ledarskap. Inte tillräckligt med begåvade människor lockas till läraryrket på grund av löner, de otänkbara svårigheterna att lära ett klassrum med ungdomar med olika förmågor, de felaktiga lagstiftarna och lärarnas fackföreningar som dyrkar vid altaret för status quo.

Tänk tillbaka på din egen K-12-upplevelse och sammanställa en lista över de mest framstående lärarna du upplevt? Du ville vara i deras klass, ville göra sina läxor, arbetade hårt för dem och ville ha deras godkännande eftersom de alltid var beredda, entusiastiska, kunniga, inspirerande, respektfulla, medkännande, rättvisa och modellerade vad som borde vara varje skolas mantra, lära sig att lära sig, bli en livslångt elev och ta reda på hur man kommer överens med alla. OK. hur många? Mina ovetenskapliga undersökningar avslöjar alltid ett antal mindre än tio.

.

Lärarförbund

Ska jag stanna här? De har varit hinder för skolreformen sedan för evigt. De motsätter sig alla och allt som stör sitt huvuduppdrag; Rekrytera medlemmar, förhandla om förmåner och arbetsvillkor, skydda tjänstgöring och dyrkan vid medelmåttens altare. De motsätter sig charterskolor, kuponger, meritlön, Kaliforniens triggerlag- vilket gör det möjligt för föräldrar att stänga misslyckade skolor, innovativ utvärderingsreform och allt som påverkar deras makt och gräs.

Relaterade hemläkemedel för en sinusinfektion

Deras PAC -organisationer, lobbyister och rejäl donationer kontrollerar staten och nationella demokratiska politiker och därmed lagstiftare. Fråga Scott Walker, Wisconsin -guvernören som hade modet att utmana facklig makt. Vi bevittnade demokratiska lagstiftare som kör för täckning till nästa stat för att foliera kvorumkrav och demonerTrationer och rally av unionens får inklusive de utanför Wisconsin.

New Yorks guvernör Cuomo, en demokrat och NYC: s borgmästare Bloomberg, en odeklarerad demokrat, utmanade lärarnas fackföreningar i deras stat. Cuomo försökte koppla en obligatorisk utvärderingskomponent till statsbudgeten och Bloomberg ville stänga misslyckade skolor och avfärda 1500 dåliga lärare. Unionens senaste fiende är Betsey Devoss, den nominerade till utbildningssekreterare och en mästare för charterskolor och kuponger.

Det finns hopp om förbättringar

Även om sann skolreform inte är möjlig, har skolförbättring en chans och det händer sporadiskt till enskilda skolor och skoldistrikt trots alla hinder. Det kräver, åtminstone på lokal nivå, skolstyrelser med vision, kunskap, uthållighet och visdom att anställa enastående administratörer och lärare. Tidskostnader för liv- är ​​en albatross som hänger runt halsen i statliga lagstiftare och skolstyrelser som hindrar dem från att avskeda inkompetenta lärare och administratörer.

Föräldrar som accepterar sitt högtidliga ansvar som sitt barns första lärare och förebilder är vårt enda hopp om att förbättra skolorna. De måste bli mer kunniga och proaktiva. Inga speciella färdigheter krävs. Det som krävs är ett åtagande att engagera sig i deras barns utbildning. Detta åtagande kräver en positiv inställning till utbildning, deras roll i att leda sin familj att bli livslånga elever, ett uttalande om familjeuppdrag och en plan som styrs av deras familjens mål.

Relaterad helgreflektion

Obs: Dr. Casale är författaren till The Highly Praised, “Wise Up and Be the Solution: Hur man skapar en lärande kultur hemma och gör din framgång i skolan.”

Länk till det här inlägget: Varför är skolreformuppdrag omöjligt?

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *