Den här familjen älskar Liverpool, jag studerade nästan engelska på universitetet där innan jag valde de ljusa lamporna i London och Goldsmiths, University of London- Men nu bor vi i Leeds, vi gillar att kontrollera Ut det mycket för kultur, shopping, fantastisk mat och familjekul.

Liverpools surr är som ingen annan stad i världen, lokalbefolkningen är så vänliga, välkomnande och varma, arkitekturen Stärkande fantastisk med över 2500 listade byggnader på ett ställe, beskrivet av engelska arvet som Englands finaste viktorianska stad …

Det är en sådan lycklig tillverkare av en stad, jag uppmanar dig att kolla in om du inte redan har gjort det!

… förra helgen såg oss träffa London-baserade kamrater Ruth och Paul och deras barn Rosa-Maria och Antonio (tillsammans med några av Pauls släktingar), i sin hemstad Liverpool för en perfekt familjedag fylld med mat, kultur och massor av skratt.

… Jag träffade Ruth när vi båda hade barn vid liknande tidpunkter, min äldste, Oliver är bara fyra dagar äldre än Rosa-Maria och de var “bästa babymänner” när vi bodde nära varandra i sydvästra London-det var rörande att se De ansluter igen som små människor också.

Ruth och jag binds snabbt över våra barn, kulturella bakgrunder och delade intressen-i, grekcypriot, hon, colombiansk och vi cementerade vår vänskap i taget i våra liv när allt kändes så nytt och lite surrealistiskt med nya barn på släp och nya lever!

Jag kommer aldrig att glömma hur mycket det betydde för mig att ha Ruth bara tjugo minuter bort när min familj kände så långt borta i Leeds- vi skulle träffa varje vecka för att prata, äta (Ruth och jag älskar att laga mat) och gå länge promenader i sydvästra London, vanligtvis vid den vackra floden i Richmond och Twickenham eller till Richmond Park, för att mata ankorna, ta in solskenet och njuta av picknick under träden.

Viktigast av allt kunde vi stödja varandra vid en så viktig tid i våra liv där nya vänskap är så viktiga för att känna sig normala när inte mycket annat gör.

Nu med två barn vardera var det första gången vi kunde träffas för att träffa varandras nya tillägg (vi träffade naturligtvis Solo i London)-Och det var en så rolig dag-oinDy men ljus med Fab italiensk mat (Tack Zizzi och för din fantastiska tjänst också), underbart företag med Pauls söta och underhållande familjer mamma, syster och hennes fästman gick också med oss … och naturligtvis det perfekta tillfället att se Liverpool med vår egen personliga reseguide: Paul .

Efter en lång lunch tog vi in den fantastiska utsikten innan vi gick till Museum of Liverpool, ett gratis måste-se-museum för hela familjen …

… med ett snabbt stopp utanför för att uppskatta dessa skönheter först!

Dessa livliga superlambananer är helt fängslande- väger nästan åtta ton och står på 17 fot höga, de är en korsning mellan en banan och ett lamm, designad av Manhattan-baserade japanska konstnären Taro Chiezo och verkligen lyser upp vår dag!

Chiezo skapade faktiskt bara en fyra-tums modell; Fyra lokala artister: Andy Small, Julian Taylor i full storlek, Tommy Reason och Ray Stokes och utvecklades för utställningen av ArtTranspennine 1998.

Pjäserna är båda en kommentar om farorna med genteknik och också betydelse av Liverpool: historiskt sett var både får och bananer vanliga kargos i stadens bryggor. Och är de inte underbara? Jag skulle älska en klänning i det tryck också?! Några tankar om den chiezo?!

… Inuti reflekterade vi över denna upplyftande stads historia, geografi och globala betydelse att lära sig mer om Liverpools berömda dramatiker, kreativa, idrottsmän och ledare (jag hittade en film av Vox Poxs av välkända Liverpudlianer och lokalbefolkningen som verkligen berör) och barnen var upptagna för timmar …

Det finns bara så mycket att göra och se i Liverpool, vi kommer snart tillbaka igen, det är säkert …

Har du varit?

Köp min bästsäljande bok i pocketbok eller ljud

Min debutbok är min guide för att överleva och trivas på jobbet och hemma och erbjuder insikt i hur man skapar ett digitalt företag eller återvänder till arbete med förtroende.

Mumboss: The Honest Mum’s Guide to Surviving and Thriving at Work and At Home (UK 2nd Edition)

Finns på Amazon eller Audible

The Working Mom: Din guide för att överleva och blomstra på jobbet och hemma (USA/Kanada -utgåvan)

Tillgänglig 8 september 2020. Beställ nu på Amazon

Gilla vad du har läst? Varför inte följa Vicki på Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest och Instagram

Missa aldrig ett inlägg!

Prenumerera på ärlighet för mitt veckovisa e -postnyhetsbrev där jag delar mina nya blogginlägg, bloggtips, evenemangsinbjudningar, tävlingar och nyheter om min nya bok. Jag delar aldrig dina personuppgifter med tredje parter.

Facebooktwitterpinterestemailtumblrshare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *