Sharing är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Har du någonsin studerat näringsetiketten på baksidan av din favorit snackmat? Märkte du att socker aldrig har en daglig värdeprocent bredvid det? Tillfällighet? Umm, förmodligen inte. Det kan snart förändras. Enligt New York Times kommer Food and Drug Administration att sätta riktlinjer för hur mycket socker vi borde intagas dagligen. Ställ in musiken:

Socker, ohhh honung älskling. Du är min godisflicka, och du fick mig att vilja dig …

Amerikas kärlek till socker är så hög att det är skrämmande. 1 tesked socker motsvarar 4 gram. Låt oss säga att i genomsnitt 12 uns burk soda innehåller 32 gram socker. Matematik var aldrig min starka poäng, men det är säkert att anta att en burk soda innehåller 8 teskedar socker.

Enligt NYT -artikeln kommer 12,5 teskedar socker om dagen att vara den dagliga gränsen för alla äldre än 3 år. Jag är inte förälder men jag kan föreställa mig att sked som matar mitt barn 12 teskedar socker skulle ha förödande effekter. Och ge mitt barn mycket krafter som tillåter honom / henne att flyga och studsa från väggarna.

Så behöver vi FDA för att gå in och berätta hur mycket vi borde ha? Kan vi inte fatta det beslutet på egen hand? Jag läste etiketten noggrant på min hunds matväska, varför skulle jag inte göra det för mig själv?

Låt oss dock vara sanningsenliga ett ögonblick, kommer det verkligen att hindra någon från att njuta av det sockerfyllda mellanmålet när de läser etiketten på sidan? Starbucks listar kalorierna på sina stansförpackningsdrycker och jag ser fortfarande ett överflöd av de kontroversiella röda kopparna som går ner på gatan varje dag.

Relaterade 3 enkla sätt att bli av med mamma pooch

Majoriteten av mitt sockerintag kommer från öl. Jag är väl medveten om detta och jag accepterade det för länge sedan. Många öletiketter kommer inte med näringsfakta. Jag vet vad öl är gjord av och socker spelar en viktig roll i processen. Men det hindrar mig inte från att dricka det.

I stället för att ge oss ett “tillägg” av socker varje dag, kan kanske en bättre koncentrerad ansträngning göras av FDA mot företagen som pumpar våra livsmedel fulla av socker. Stora företag har ingen fråga för vår framtida hälsa. Därför är det doldt socker i tomatsås, spannmål och till och med konserver. Jag är en utbildad vuxen (haha!) Så jag tar mig tid att lära mig vad som finns i min mat och dryck. Jag är helt medveten om att majoriteten av yoghurt på hyllan inte är “naturligt sötade.” I also know that shopping anywhere outside of the produce isle is fairly risky. I don’t need somebody to tell me how much sugar I’m allowed to have. All I want is for my food to be totally free of harmful additives. Is that too much to ask?

Link to this post:FDA gives us a Sugar Allowance

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *