Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Motsatser lockar, och det är förmodligen anledningen till att min mycket maskulina make passar bra för girly och vårdar mig. Vi har ett barn som vet exakt vem de ska vända sig till när han vill ha vissa saker, eftersom vi är så olika i våra föräldrastilar. Till exempel är badtid ett ganska äventyr. Liten man vet att jag är mycket mer av en push över, så han kommer att skinka upp det och låtsas gråta för att komma ur ett bad, och jag måste snuggla honom och kodla honom och muta honom med leksaker för att få honom in i badkaret. Min man plockar upp honom och kastar i allmänhet honom in, tvättar honom, torkar honom och är klar- allt utan att ge lilla mans protester en andra tanke.

Sänggåendet är en annan SFASDF. Jag kunde inte få vårt barn att sova utan att amma honom, och när jag äntligen avvänjade honom kunde jag bara få honom att sova genom att köra honom runt i min bil tills han slumrade av. Min man håller honom och går runt, ignorerar hans gråt, och inom 5-10 minuter sover vårt barn snabbt. Jag kunde aldrig komma undan med det här. Jag är den som mitt barn räcker efter när han vill komma ifrån människor som inte kommer att lägga ner honom, för han vet att jag är ett enkelt märke och inte kommer att kunna motstå sin pouting när han ber om att bli gratis att springa runt. Som ett resultat badar min man nu vårt barn och lägger honom att sova varje natt, medan jag tar hand om att mata honom och läsa för honom. Vi delade våra föräldrauppgifter baserat på våra styrkor.

Relaterade skillnaderna mellan formell utbildning och informell utbildning

Jag hör ofta att det är bra för barn att ha föräldrar med olika stilar, särskilt om man är mycket mer vårdande (eftersom bebisar behöver deras boo boos kyssas) och en handlar bättre om disciplin (eftersom vem vill höja kontrollen, bortskämda bortskämda brats?). Min man och jag är ett team och är en förenad front, men våra äventyr i föräldraskap, i kombination med våra absolut olika tekniker för att hantera saker, har verkligen vår smarta lilla person som redan planerar hur man får sin väg. Jag beundrar min mans metoder (och kunde lära mig mycket av honom) och ha en känsla av att vi hade mycket spänning att se fram emot under åren med vår son.

Penelope Guzman är frilansförfattare och farmaceut som starkt tror på att leva en hälsosam livsstil. Som mamma och hustru tar hon också hand om familjens hälsa genom att äta bra och vara aktiv tillsammans. Penelope är ägare och redaktör för Penelope’s Oasis, en webbplats som ägnar sig åt att hjälpa kvinnor att leva stora liv genom att bygga glada äktenskap, starka familjer, leva en hälsosam livsstil och mer. Hon tycker om att resa, läsa, laga mat och vara värd för hemfester.

Länk till detta inlägg: olika föräldrastilar

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *