Min lilla baby Sawyer är tre månader gammal. Jippie. Han ler nu. Han gurglar och coos. Han är härligt vad varje gravid kvinna tror att de kommer att få när de kommer hem från sjukhuset. vet vad jag menar? Han är inte riktigt så vinglig, det är mycket mindre skrikande, och han kan sova för några bra långa sträckor (ibland*).

Reflektioner under de första tre månaderna: â Cuddly och sweet-luktande med lite tortyr som kastades in.

Att vara en baby mamma för tredje gången indikerade att jag fick mycket väl stöd av mitt lokala och internetföräldraskap. Hand-me-downs, Twitter-råd och generösa överraskningar av mat var så rikliga och vackra. Så tack för det.

Men oavsett min tidigare erfarenhet är mamma en nyfödd hård (om än snuggly) arbete. Whitney berättade för mig att sex veckors sömnbrist faktiskt betraktas som tortyr, och jag tror på henne. Det fanns timmar i en tid då sojabönan bara skulle sova på mig. Och bara om jag var på väg. Om jag var välmatad och hydratiserad (och inte behövde kissa), var de gosiga, glada stunder. Men om jag behövde borsta tänderna eller göra någons lunch, ugh!

Hjälp. Kan inte. Nå. Kaffe.

Det här är några av mina favorit saker:

Du vet redan att jag älskar min iPhone.

Miracle Swaddling filt och Fisher Pris sida vid sida lammsvingkombo. När Sawyer slutade sova bara på min kropp, flyttade vi honom in i gungan i det intilliggande rummet som svängde upp. Se fotot för att se hur vi säkert riggade honom där. Att nu få honom ur detta sovarrangemang och i en spjälsäng blir min nästa utmaning!

Philips Avale Video Monitor. Vi hade en normal ljudmonitor tidigare men jag medger det, jag gillar verkligen att njuta av “Sleeping Baby TV.” En inställning låter mig stänga av skärmen såvida han inte gör ljud också. **

Hygeia bröstpump. Jag hörde först om njutningen när Kristen kallade det för den bästa bröstpumpen du aldrig har hört talas om på coola mamma -val. Till skillnad från nästan alla andra pumpar kan den delas säkert och överlämnas till andra mammor snarare än att röra deponierna. Jippie! Jag är så tacksam till Kate för att ha skickat en till mig och jag kan inte vänta med att skicka den till nästa mamma! Efter att vi är klar med att använda det varje dag.

Vissa ögonblick, som den här, när han tar en lång tupplur och jag kan ta andan, allt jag vill göra är att titta på bilder av honom.

+++
Upplysningar, anteckningar och vad inte:

De första tre månaderna av detta barns liv var mycket mer än lite utmanande. Inte säker på hur mörk jag kan bli och fortfarande vara mycket roligare än att torka av någons Tushy, jag höll det lätt. Men min Gal Whitney kommer ihåg det med mycket mer tydlighet. Hon säger: ”Du kände dig riktigt hemsk och ville aldrig lämna huset. Ammande skadad. Din rygg gör ont. Din coochie, jag vet inte. Ditt mentala tillstånd var er, ingen kommentar. ”

* Missförstå mig inte. Vi sover inte hela natten och antyder att det skulle vara att Jinx alla hopp vi har att göra det på kort sikt.

** Denna bildskärm skickades till mig för gratis som en ersättning för en äldre modell Philips Baby Monitor som inte längre fungerar. Jag undersökte den modellen för år sedan som en del av moderbloggersnätverket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *