Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

När jag undervisade i förskolan och dagis var Halloween, hand-down, barnens favoritsemester på året. Eftersom det vanligtvis faller på en vardag, älskade barn att diskutera sina kostymer, där de tricker eller behandlade, och (naturligtvis!) Vilken godis de fick.

Som lärare letade jag alltid efter sätt att utnyttja barnens entusiasm till inlärningsmöjligheter. Här är några av mina favoritutbildning Halloween -aktiviteter:

1) Skapa jack-o-lyktor. Jag skulle klippa ut stora cirklar med orange konstruktionspapper och sedan ge barnen varje ett ark med svart papper med olika former som spåras på det i pennan (pennan dyker upp mot svart papper). Vissa former var till exempel trianglar eller rutor eller små cirklar, och barnen fick klippa ut vilka former de ville och klistra in dem på sina jack-o-lykta baser. Denna aktivitet främjade många olika färdigheter samtidigt: fin motorutveckling (skärning och klistra), visuell diskriminering (bestämma var de ska klistra in de klippta bitarna) och lära sig namnen på de olika formerna.

2) Slutför Halloween Math Worksheets. Dessa kalkylblad är nästan identiska med regelbundna matematiska kalkylblad men de inkluderar Halloween -teman som spöken, spökhus, pumpor, fladdermöss, spindlar och banor. Barnen älskade att se sina matematiska kalkylblad “jazzade upp” med roliga bilder och det hjälpte till att hålla dem engagerade under matematiklektioner.

3) Undervisning i ordet med semestertema. Halloween har en speciell uppsättning ord som vanligtvis bara är förknippade med semestern. Så sent i oktober är den perfekta tiden att lära dessa ord till små barn. För att börja, överväga att lära barn orden Halloween, kostymer, trick-or-behandla, spökhus, spindel och jack-o-lykta-samt uppdatera ditt barns kunskap om ord som han kanske redan känner till som godis, pumpa och semester. Om ditt barn lär sig att läsa kan du skriva dessa Halloween -ord på flashcards så att han kan öva på att titta på dem och identifiera ordet. Halloween -kalkylblad är ett fantastiskt sätt att infusera semestern i ditt barns regelbundna aktiviteter, eftersom de vanligtvis belyser dessa semesterord och förstärker sin mening på ett roligt sätt.

4) Uppmuntra ditt barn att donera en del av sin godis till ett närliggande hemlöst skydd eller genom att ge det till sin tandläkare. Den här aktiviteten hjälper ditt barn att lära sig att dela sin rikedom (i detta fall sin godisdel) med de mindre lyckliga. Genom att veta i förväg kommer han att dela sin godis kommer att hjälpa till att hindra semestern från att bli för godiscentrerad. Några av mina tidigare studenter bar också små donationslådor när de lurar eller behandlade och bad invånarna att ge fickförändring till en värdig sak i stället för att ge godis till barnet. Återigen hjälper detta att bredda ett barns kunskap om världen runt dem och andras behov.

Jag hoppas att du och dina barn har en rolig, säker och pedagogisk Halloween!

För information om hur du hjälper ditt barn att utveckla viktiga skolavlägsenheter, vänligen kolla in Renee på www.schoolschs.com för ett beredskapstest för dagis och gratis dagis.

Relaterade viktiga fakta om antibiotika

Renee Abramovitz är en tidigare förskola och dagislärare som gick i pension 2008 för att bli en “heltids mormor” för sina fyra fantastiska barnbarn. Hon brinner för idén att alla föräldrar är deras barns första och viktigaste lärare och strävar efter att ge föräldrar de verktyg och förtroende de behöver för att framgångsrikt arbeta med sina barn hemma. Renee delar tips för att arbeta med små barn på www.schoolsparks.com där hon erbjuder ett gratis dagis beredskapstest Föräldrar kan ta för att bedöma sitt barns beredskap att börja skolan plus hundratals hundratals gratis dagisarbetsblad för föräldrar att använda hemma med sina barn med sina barn .

Länk till detta inlägg: utbildningshalloween-idéer

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sigTweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *