När Joannes barn var ett litet barn, mailade hon mig att hon tar på sig “Hur man klarar när barnet inte tupplurar.” När jag var i den här fasen kände jag vanligtvis att jag tillbringade hela eftermiddagen och försökte få tupplur att hända och stuvade i en maktkamp. Jag hade ännu inte upptäckt min inställning till överlämnande.

Joannes uppfattning om att överlämna sig till tupplur misslyckas är bra.

Det finns dagar då min lilla person inte vill tuppla. Ibland kommer detta att hända ett par dagar i rad. På de dagar då jag känner mig sträckt, behandlar jag mig själv. Så här fungerar det:

Steg 1: Ta vidögda barn och deras favorit leksak i resestorlek och komma in i bilen.
Steg 2: Slå på några låtar. Mina förslag: Norah Jones, Feist, David Gray … och beroende på albumet, kanske till och med Tom Petty. Håll det mjukt och optimistiskt. (Utelämna Green Day och andra rockare för denna resa.)
Steg 3: Låt äventyret börja. Efter att alla är bockade i bilen och låtarna rullar, välj en startdestination som gör dig lycklig. Jag gillar Starbucks Drive-Thru på San Pablo Avenue i El Cerrito. Andra drivningsplatser fungerar lika bra. Drive-in räddar dig från att behöva släppa barnet in och ut ur bilen. Köp kaffe, te, diet-decaf soda eller till och med vatten. Det spelar ingen roll, bara välj något uppfriskande som du tycker om.
Steg 4: Tvätta bilen i en körning. Fönstren kommer att vara bra och shinny och du kommer också att känna dig glittrande ren.
Steg 5: Hitta en plats att ta i en vy. Jag gillar att köra till toppen av kullarna och förundras över den svepande utsikten över viken. Ta några djupa andetag och känna din energiåtergång.

Mer vanligtvis än inte, min lilla person nickar för att sova mitt i våra resor. Inte alltid. Även om han inte sover när vi kommer hem, känner jag mig laddad och mycket mer förberedd för alla utmaningar som ligger framför resten av dagen.

Oroa dig inte om ditt barn inte överförs från bilen till spjälsäng utan att vakna upp. Ta med lite läsmaterial. Rulla ner bilfönstren, sparka tillbaka och läsa medan han fortsätter att fånga sina zzz.

Beroende på ditt område är denna lilla övning lika effektiv med ett par bra vandringsskor och en bekväm barnvagn. Ta med hörlurar med optimistisk musik, ta tag i en latte och promenera runt till alla de platser som får dig att må bra.

Var snäll och mild mot dig själv.

Wow-jag skulle gärna samla in idéer för människor som tar hand om en treåring som inte tupplurar. Hur kan vi vara vänliga och skonsamma mot oss själva när en liten älva fortsätter att komma ut från sitt sovrum var 30: e sekund och fråga om “vilotid” är över? Tankar?

Relaterade rookie-mamma-aktiviteter (i andan av att vara vänlig mot dig själv även utan en tippskippare):

Aktivitet #94: Körning

Aktivitet #212: Njut av bilen på avstånd

Aktivitet #238: Låtsas att du är i Europa

Tack till min kompis Joanne för att ha delat sin visdom. Fotot är hennes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *