Jag har aldrig skrivit ett recept tidigare, så var du förlåtande när jag delar dessa instruktioner. Jag gör den här linsgrytmålen ungefär en gång i veckan och det tar ingen tid alls. Jag har tjänat det till alla tre uppsättningar av morföräldrar och de alla (påstås) gillar det. Dessutom började jag ge det till min dotter när hon var ungefär tio månader gammal och hon älskade det. Det är packat med näring, så när jag äter en tomatsoppbaserad linsgryta med ens knubbiga små fingrar är motbjudande och rörigt, kan jag inte klaga.

Alla mina ingredienser kommer från Trader Joe’s. Om du inte har en handlare Joe’s, kanske du måste laga dina egna linser i vilket fall, 90% av fördelen med detta recept är borta. Men för dig Trader Joe’s Shoppers, här är detaljerna för min favorit Easy Lentil Stew:

Ingredienser:

+ en halv låda med tomat och rostad röd paprika soppa+ ett paket med förkokta ångade linser (finns i den kylda sektionen nära de förskurna grönsakerna)+ 1 tsk kummin+ sötpotatisbitar (valfritt)

Ursäkta sötpotatisens utseende. Jag antar att jag bara tvättade hälften av det. Om du lägger till sötpotatis, tärningar cirka 3/4 koppar och placera i en mikrovågbar behållare som en Pyrex -mätkopp. Täck med vatten och mikrovågsugn i 4 minuter. Tappa av och lägg åt sidan. (Jag lämnar huden på men jag är ganska knasig på det sättet.)

Tomt innehåll i linspaketet i en medelstor kruka. Skaka behållaren med soppa och häll över linser tills de är täckta. Värm med medium eld, rör om ibland.

Lägg till kummin. Tillsätt sötpotatis (eller inte). Koka tills de värms hela vägen igenom.

Servera med ett strö av parmesan och några utsäde kex.

Denna enkla linsgryta lagrar lätt i kylen och är ett fantastiskt sätt att underhålla en kompis till lunch eller mata dig en middag mycket mer näringsrik än spannmål i två nätter när din partner är utanför staden.

Barnvänlig? Säg det du. Jag har en som kommer att äta en manstor del och en annan som inte skulle röra den med en tio fot stolpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *